|
De vraag is niet of je wordt gehackt, maar wanneer dit gebeurt. Als dit dan gebeurt, dan wil je in ieder geval in staat zijn om de crisis adequaat te lijf te gaan.
Deze PvIB crisis workshop gaat je daarbij helpen! Wij voorzien je van de kennis en handvatten voor het opzetten van een crisismanagement organisatie, het managen van een cybercrisis en het evalueren hiervan.
We borduren voort op het concept van de Grote PvIB Online Cyber Crisis Drill, die op 15 september 2020 heeft plaatsgevonden.
We simuleren een cybercrisis waarbij een ervaren crisisteam aan de slag gaat om deze te managen. Er wordt een relevant en actueel scenario geïntroduceerd.
Je wordt uitgenodigd om actief mee te doen door op stellingen te reageren. De uitslag hiervan wordt meegenomen door het crisisteam in het bestrijden van de crisis.
Programma
18:30 | Opening door de dagvoorzitters Mitchell Sudmeijer en Bas Houtepen |
18:40 | Theorie rondom crisismanagement, door Pascal Rencken |
19:10 | Pauze |
19:15 | Live crisisoefening |
20:15 | Recap en evaluatie van de crisisoefening |
20:30 | Afsluiting door de dagvoorzitters |
De sprekers
Vaisha Bernard
Vaisha is een doorgewinterde cyber security professional met ruim 10 jaar werkervaring. Na zijn studie sterrenkunde en kunstmatige intelligentie kwam hij al vrij snel terecht bij de Nederlandse overheid, waar hij in korte tijd bewees dat hierbij een harde IT-achtergrond minder belangrijk is dan snel kunnen leren, outside the box denken en doorzettingsvermogen. Naast verregaande kennis op forensisch vlak, incident response en source code analyse heeft hij ook veel ervaring met penetration testing en red teaming. Vaisha is doortastend, eigenwijs en heeft het woord “onmogelijk” niet in zijn vocabulaire zitten, maar heeft ook een natuurlijke overtuigingskracht en verbindend karakter. Hiermee is hij goed in staat technische teams te coördineren en aan te sturen en zorgt hij voor een altijd aanwezige positieve sfeer.
Frank Breedijk
Frank heeft meer dan 20 jaar geleden van zijn informatiebeveiligingshobby zijn beroep gemaakt. Als CISO is hij bij Schuberg Philis verantwoordelijk voor de eigen beveiliging, maar ook die van de bedrijf kritische dienstverlening van het bedrijf en hij heeft zodoende al menige (bijna) crisis bestreden. Daarnaast is hij als vrijwilliger actief als de manager van het CSIRT van het Dutch Institute for Vulnerability Disclose (DIVD).
Oscar Koeroo
Oscar werkt bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) als Concern CISO met een verantwoordelijkheid op informatiebeveiliging voor alle diensten en instellingen die vallen onder de verantwoordelijkheid van het ministerie. Voor VWS heeft hij 10 jaar gewerkt bij Nikhef bouwende aan internationale onderzoeksprogramma's en 8 jaar bij KPN als beleidsmaker en strategisch adviseur. Zijn technische expertises zet hij om tot een strategische koers voor de brede variatie aan organisaties. Daarnaast is hij een drijvende kracht om het securitybeleid in de zorgsector te boosten. Zijn motto is "sharing is caring". Bouw samen kennis op, deel ervaringen en werk aan wederzijds vertrouwen.
Lucinda Sterk
Lucinda (38) is een allround communicatieadviseur met een focus op cybersecurity. Ze is sinds 2020 werkzaam voor de Stichting Z-CERT. Na haar studie journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht, werkte ze als journalist voor verschillende dagbladen. In 2008 maakte ze de overstap naar de Rijksoverheid. Tot 2017 had ze diverse communicatiefuncties bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en het Nationaal Cyber SecurityCentrum. Daar specialiseerde ze in crisiscommunicatie en beleefde ze diverse grote crises van dichtbij.
Pascal Renckens
Pascal is binnen Northwave verantwoordelijk voor Cyber Resilience. Als consultant en trainer zet hij zich bij klanten in op de gebieden incident response, crisismanagement en business continuity. Het organiseren en begeleiden van crisisoefeningen is een van zijn specialiteiten. Voor Northwave heeft hij bij Control Risks gewerkt als Crisis & Security Consultant. Hij heeft een achtergrond als beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht binnen diverse disciplines in de rollen van leidinggevende, instructeur en specialist. Naast zijn huidige werk bij Northwave is hij actief als reserveofficier (Majoor) bij Defensie als Militair Adviseur aan een crisisteam (ROT) binnen een veiligheidsregio.
René de Jong
René de Jong René is medeoprichter en commercieel directeur van twee bedrijven die actief zijn op het gebied van crisismanagement: Parcival (training en advies) en Merlin Software. Hij adviseert organisaties op het brede gebied van crisismanagement en crisiscommunicatie op tactisch en strategisch niveau, waarbij hij zich door de jaren heen gespecialiseerd heeft in informatiemanagement. Daarom is hij ook initiatiefnemer van de ontwikkeling van CrisisSuite: een alles-in-één softwaretool voor crisismanagement. René heeft allerlei organisaties mogen ondersteunen bij crisissituaties, zoals fysieke incidenten, imagocrises en integriteitszaken.