Gezien de bijzondere situatie die is ontstaan door COVID-19 en de positieve ervaringen met vorige online events is dit eveneens een online webinar.
Het coronavirus, COVID-19, heeft zich in een razend tempo ontwikkelt tot een pandemie. Corona heeft voor een ieder vele uitdagingen met zich meegebracht, ook voor de informatiebeveiliging/privacy specialisten. Corona (Spear)Phishing mails, het gebruik van ZOOM, en contact-tracing apps zijn enkele voorbeelden hiervan.
Organisaties die voorheen de medewerkers bij voorkeur op kantoor lieten werken zijn in een stroomversnelling geraakt in het faciliteren van het 'nieuwe' werken: thuis is nu de ‘vaste werkplek’. Van een overbelaste server tot aan rennende kinderen of huisdieren op de achtergrond. Het thuiswerk-pad kent zeker wat hobbels. Maar, met een beetje internet kun je heus wel overal werken, toch? Dat lijkt misschien wel zo, maar vergt deze situatie niet een nieuwe en/of aangepaste security strategie ten tijde van corona?
Tijdens dit PvIB event nemen wij jullie mee in een aantal praktijkervaringen. We hebben een drietal organisaties gevonden die bereid zijn om te vertellen over hun en/of hun klanten, al dan niet gewijzigde, securitystrategie ten tijde van Corona. Tegen welke risico's liepen deze organisaties aan, welke securitymaatregelen zijn getroffen, hoe is omgegaan met security awareness van medewerkers en wat zijn de lessons learned. Kortom, waren de hobbels heuvels of ‘maar’ een lichte drempel?
Programma
16:00 |
Introductie door dagvoorzitter Paula Leeflang |
16:05 |
‘Mondkapjes en thuiswerken ter bestrijding van de pandemie, nu nog de bestrijding van de ‘cyber’ pandemie‘ door Rudolph Bos, Head of Enterprise and Cyber Security bij Fujitsu |
16:35 |
Pauze |
16:40 |
Introductie door dagvoorzitter Bas Houtepen |
16:45 |
'De rol van de sector digitale infrastructuur bij bestrijding van kwetsbaarheid en verbeteren van weerbaarheid' door Michiel Steltman, Managing Director bij Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) |
17:15 |
Pauze |
17:20 |
Introductie door dagvoorzitter Mitchell Sudmeijer |
17:25 |
'Safeguarding the network of 2020 - and beyond' door Laurence Pitt, Technical Security Lead at Juniper Networks |
17:55 |
Einde webcast |
De spreker
Rudolph Bos
Rudolph Bos is gedreven man, die een brede technische achtergrond combineert met ruime sales ervaring om zo met zijn klanten in gesprek te gaan over wat ze nodig hebben.
Na de HTS Technische Computerkunde, gestart met software development en vervolgens verder ontwikkelt naar projectmanagement op het gebied van IT infrastructuur en security. Bij CMG is hij 5 jaar manager geweest van het networking en security team in Rotterdam. Daarna diverse sales functies en na ruim 10 jaar weer terug bij het vakgebied security waar hij vanaf 2016 binnen Fujitsu de nieuwe business unit Enterprise and Cyber Security heeft opgezet. Met de ervaring opgedaan in de verschillende rollen combineert hij deze nu vandaag de dag om zo de security uitdagingen bij zijn klanten te doorgronden en hen te helpen. Dat kan met security consultancy maar ook met managed security services.
Michiel Steltman
Michiel Steltman is Directeur van de stichting DINL, de koepelorganisatie van de Nederlandse Digitale infrastructuur sector die ook wel wordt aangeduid als Nederland's digitale mainport. Als spreekbuis van de sector brengt hij relevante thema's onder de aandacht van overheid, politiek en publiek. Steltman heeft een technische achtergrond, en meer dan 30 jaar internationale ervaring in de internationale IT en online industrie. Hij veel ruime kennis van zaken en ervaring op het gebied van cyber security, certificeringen en assurance. Steleman participeert namens de sector in diverse coalities en gremia, waaronder het beraad Nederland Digitaal met de 3 “digitale” bewindspersonen, het forum standaardisatie, de online trust coalitie, cyber security alliantie en het anti abuse netwerk.
Laurence Pitt
Laurence is Technical Security Lead at Juniper Networks. With over twenty years’ experience in the computer industry he enjoys creating content that will challenge and entertain audiences in equal measures. It is his aim that the content will start conversations or pique ideas, so that when people leave a session they want to talk to others and make his ideas their own.
In his role at Juniper Laurence is a is a regular content creator and has a regular by-line with http://www.securityweek.com, he is also often quoted in other online platforms as a subject matter expert as well as on Twitter and LinkedIn.
Something that people ask is ‘where do the ideas come from’, and the answer is that they come from anywhere. It could be another article, a dinner conversation – or sometimes even when out walking the dog and just enjoying his local countryside.