IB Magazine nr. 4 met thema 'Supply chain management' is uit! 3 okt 2024

In deze vierde uitgave van IB Magazine vraagt hoofdredacteur Chris de Vries de bijzondere aandacht voor het artikel: ‘Managing supply chain cybersecurity risk through life cycle modelling’ van Ellen Wesselingh.

Onze vaste columnist Martijn Hoogesteger kaart het thema ransomware aan en dat gericht op de supply chain. Hij laat zien hoe ransomware een puur zakelijk bedrijfsmodel is, van herinvestering van afgeperste gelden (in 2023 3 miljard US dollar) in professionalisering van hun misdadige sector. 

En lees ook de column van Lex Borger met de uitdagende titel: ‘De keten platslaan’. Zijn terugblik op 24 jaar informatiebeveiliging en op de rolverwisselingen tussen beheerder en gebruiker geeft een andere invalshoek op voorgaande, uitgelichte artikelen.

Vergeet ook niet om tijd vrij te maken voor het lezen van de volgende interessante artikelen binnen dit thema : 'Tips en tricks voor het MKB om te starten met TPRM', 'De externe resources van de cybersecurityketen', Grip krijgen op leveranciersrisico's' en 'Security innovation and tech transfer'. Ook de columns van Rachel, 'Schuld en boete, en Nicole, 'Op de cybercrime-catwalk zien wij vooral vintage' zijn een aanrader!

Kortom, interessant materiaal voor de herfstige dagen!
De redactie wenst jullie veel leesplezier!

PS: IB Magazine #4 is ook online te lezen (inloggen)

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht